Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A 9es és a 10es feladatba kérnék segítséget

Főoldal » Középiskola » Matematika
303
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
9.)
a.)
`color(red)(A; \ D; \ E; \ H)`


b.)
`color(red)(B; \ D)`

A `4*10^3` és a `9*10^5` végén páratlan sok nulla van, ezért egyik sem lehet négyzetszám. A többi felírható egy-egy pozitív egész szám négyzeteként.



10.)
a.)
`color(red)(A; \ B; \ D; \ E; \ F)`


b.)
`A=color(red)(121)`

`B=color(red)(225)`

`C=color(red)("Nincs ilyen négyzetszám.")`

`D=color(red)(256)`

`E=color(red)(529)`

`F=color(red)(625)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0