Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a Matek házim-ban? SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`(5a-5ab)/(10a)=(5a*(1-b))/(10a)=color(red)((1-b)/2)`


b.)
`(pq^2)/(p^2*q-pq^2)=(pq^2)/(pq*(p-q))=color(red)(q/(p-q))`


c.)
`(k^2+k)/(kx-ky)=(k*(k+1))/(k*(x-y))=color(red)((k+1)/(x-y))`


d.)
`(a^2+3ab)/(a^2b+3ab^2)=(a*(a+3b))/(ab*(a+3b))=color(red)(1/b)`


e.)
`(x^2-2xy)/(2y^2-xy)=(-x*(-x+2y))/(y*(2y-x))=color(red)(-x/y)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0