Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány tömegszázalék oxigént tartalmaz a magnézium-oxid?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
409
Valakit tud segíteni és elmagyarázni hogy ezt hogy lehet kiszámolni? Nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

M(MgO)=(24,3+16)= 40,3 g/mol
Tehát a tömeg%-os oxigén-tartalma: (16/40,3)×100 %= 39,70 tömeg% lesz! :)

(Megjegyzés: Az oxigén tömegét (16 g) osztod a vegyület teljes tömegével, móltömegével (ami 40,3 g) és még megszorzod 100-zal, hogy kijöjjön a százalék értéke!)
1