Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
Egy szabályos érmét háromszor feldobunk, és felírjuk a dobások eredményét.
a) Hány elem eseményéből áll az eseménytér?
b) Mennyi a valószínűsége, hogy mindig fejet dobunk?
c) Mennyi a valószínűsége, hogy mindig egyformát dobunk?
d) Mennyi a valószínűsége, hogy nem három egyformát dobunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a)`

`((2), (1))*((2), (1))*((2), (1))=8`

`b)`

1 olyan lehetőség van, amikor csak fejeket dobunk

`p=1/8`

`c)`

Ilyen akkor lehet, ha vagy csak fejet vagy csak írást dobunk, tehát 2 a kedvező lehetőség.

`p=2/8=1/4`

`d)`

`1-1/4=3/4`
1