Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
4073
Az ábra egy sütemény alapanyagköltségeinek megoszlását mutatja. Számítsa ki a ,,vaj" feliratú körcikk középponti szögének nagyságát fokban!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kör 360 fokos.
Ha összeados az alapanyagok árát, az 640 ft.
360:640=0.5625
(Azért osztjuk el, hogy megtudjuk, hogy a kör egy foka, hány forintot jelent. Tehát egy fok=0.5625 ft.)
0.5625x240=135
Tehát a vaj szöge 135 fok.
1