Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
437
Tekintsük a páratlan számjegyeket!
a) Hány ötjegyű szám képezhető, ha megengedjük a számjegyek ismétlését?
b) Hány különböző számjegyekből álló ötjegyű számot kapunk?
c) Hány különböző számjegyekből álló kétjegyű szám lehetséges?
d) Hány 5-tel osztható négyjegyű szám képezhető?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Remélem nem kell leírjam mik a páraltan számjegyek :D

a.)
`5^5=color(red)(3.125)`


b.)
`5! = color(red)(120)`


c.)
`5*4=color(red)(20)`


d.)
`5^3=color(red)(125)`
0