Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Hat jóbarát: Andi, Anti, Bea, Béla, Csilla és Csaba moziba mennek. Egymás mellé szóló jegyeket vettek.
a) Hányféleképpen helyezkedhetnek el?
b) Hányféleképpen helyezkedhetnek el, ha a három fiú az 1. 2. 3. széken, a lányok a 4. 5. 6. széken ülnek?
c) Hányféleképpen helyezkedhetnek el, ha Andi Csaba mellett ül?
d) Hányféleképpen helyezkedhetnek el, ha a három lány egymás mellett ül?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`6! =color(red)(720)`


b.)
`3!*3! = color(red)(36)`


c.)
`5!*2! =color(red)(240)`


d.)
`4!*3! = color(red)(144)`
1