Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
722
Mikulás reggelén Panni 4 zselés és 10 marcipános
szaloncukrot talált a cipőjében. Elhatározta, hogy
beosztja, és a következő két hét során naponta
egyet eszik meg ezek közül. Hányféleképp választhatja ki azokat a napokat, amikor zseléset eszik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`((n),(k))=(n!)/(k!*(n-k)!)=(14!)/(4!*(14-4)!)=(14*13*12*11)/(4*3*2*1)=color(red)(1.001)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0