Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyűjtőszámlás feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
416
Nóra úgy számol, hogy évente 500000Ft-ot tud megtakarítani. Így 125000 Ft-ot minden negyedév elején befizet a számlájára, amelyen a pénze kamatos kamattal kamatozik évi 8%- os kamattal, és a kamatot évente négyszer, a negyedévek végén írják jóvá.

Mennyi pénz gyűlik össze Nóra számláján 5 év alatt? Válaszodat ezerre kerekítve add meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`FV=A*((1+r/m)^(m*n)-1)/(r/m)=125.000*((1+("0,08")/4)^(4*5)-1)/("0,08"/4)=color(red)(3.037.171 \ Ft)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1