Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törlesztőrészlet számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
803
Egy fiatal család lakás vásárlásához felvesz 15000000 Ft hitelt 15 évre, évi 8%-os kamatra.

a) Mekkora lesz a havi törlesztő részlet, ha a bank évente azonos összeget kérne, de azt 12 egyenlő részletben kellene kifizetni?

b) Összesen mennyi pénzt fizetünk vissza? Ez hányszorosa a felvett összegnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`"Törlesztő"=("NPVA"*r/m)/(1-(1+r/m)^(-n*m))=(15.000.000*("0,08")/12)/(1-(1+("0,08")/12)^(-15*12))=color(red)(143.348 \ Ft)`



b.)
A teljes hitelösszeg: `12*15*143.348=color(red)(25.802.640 \ Ft)`

Az arány: `(25.802.640)/(15.000.000)=color(red)("1,720176")` szorosa.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1