Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
525
16-os feladatot valaki legyen szíves és vezesse le! Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A 2 cm3 tiszta ecet tömege `1.05*2=2.1` g. Ehhez kell hozzáönteni `m` tömegű vizet, hogy 0,4 tömegszázalékos legyen, vagyis `2.1/(m+2.1)=0.004`. Innen a víz tömege `m=522.9` g. Ekkor a teljes oldat tömege `2.1+522.9=525` g, és az egységnyi sűrűség miatt ez 525 cm3 térfogatot jelent.
0