Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, Az alábbi feladatban segítséget szeretnék kérni, levezetéssel.

Főoldal » Középiskola » Matematika
465
Másodfokú egyenlet felhasználásával:
A 10. a osztály tanulói közül néhányan megállapodtak abban, hogy legkedvesebb nyári élményük színhelyéről mindenki küld mindenkinek egy képeslapot. Így összesen 240 képeslapot adtak fel. Hány fős a baráti társaság?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A társaságban veled együtt x-en vannak. Te saját magadnak NEM, de a többieknek (x-1 fő) küldesz levelet. Ugyanez vonatkozik mindenkire.
x·(x-1)=240
x²-x-240=0
x=16 és x=-15
16 fős a társaság
1