Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
342
7. feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Bence: `x+1`

Apa: `4x+1`

Anya: `4x-5+1`

Ebből a felírható egyenlet pedig:

`(x+1)*7=4x+1+4x-5+1`

`7x+7=8x-3`

`color(red)(10=x)`


Bence: `x+1=10+1=color(red)(11 \ "éves")`

Apa: `4x+1=4*10+1=color(red)(41 \ "éves")`

Anya: `4x-5+1=4*10-5+1=color(red)(36 \ "éves")`
0