Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
379
Sziasztok!
Valaki ezt letudná vezetni?
A 4-es kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`x*25=24+x`

`25x=24+x`

`24x=24`

`color(red)(x=1)`



b.)
`x*13=24+x`

`13x=24+x`

`12x=24`

`color(red)(x=2)`



c.)
`x*3=24+x`

`3x=24+x`

`2x=24`

`color(red)(x=12)`



d.)
`x*2=24+x`

`2x=24+x`

`color(red)(x=24)`
0