Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáz Halmazállapotú anyagok számítása

Főoldal » Középiskola » Kémia
573
Hány cm³ 20 g víz?
Hány m³ 800 kg víz és mennyi a dm³ 8 g H₂?
Mennyi a tömege 5 cm³ kénsav-oldatnak, ha p=1,15 g/cm³?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
20g víz= 20cm3
800kg =800000g=800000cm3 = 0,8 m 3
8g H2 =16g=16 cm3 = 0,016dm3
Tömeg=térfogat x sűrűség
5 cm3 x 1,15g/cm3 = 5,75 g.
0