Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
392
ha xy1 elkezd futni 8km/h-val majd xy2 5 perc múlva elkezd utána futni 12km/h- val akkor hány méter múlva éri utol xy2 xy1-et
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`s=v*t`

1:

`v_1=8` `(km)/h`

`s_1=8*t_1`

2:

`v_2=12` `(km)/h`

`t_2=t_1-1/12` `h`

`s_2=12*(t_1-1/12)`


`s_1=s_2`

`8t_1=12(t_1-1/12)`

`8t_1=12t_1-1`

`4t1=1`

`t_1=1/4` `h`


`s=8*1/4=2` `km`

`2000` méter múlva éri utol.
0