Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2862
Hiányoztam, semmit nem értek, valaki tudna ebben segíteni? Csak a c,d,e kell. Előre köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
c.)
`(2x)/15=18/45`

`15*18=2x*45`

`270=90x`

`color(red)(3=x)`



d.)
`(4/5)/(1/10)=(3x)/(1 1/2)`

`1 1/2*4/5=1/10*3x`

`6/5=(3x)/10`

`6/5*10=3x`

`12=3x`

`color(red)(3=x)`



e.)
`(x+1)/8=3/4`

`(x+1)*4=8*3`

`4x+4=24`

`4x=20`

`color(red)(x=5)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0