Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldas

Főoldal » Középiskola » Fizika
324
Mekkora erő hat az 500kg tömegű pótkocsira, ha a sebességét 8 másodperc alatt zérusról 10 m/s-ra gyorsítja? Mekkora lendületre tesz szert s pótkocsi a gyorsítás folyamata során?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a = Δv / Δt = 10 m/s / 8s → 1,25 m/s²
F = m·a = 500 kg · 1,25 m/s² → 625N

i = m·Δv = 500 kg · 10 m/s → 5000 kg·m/s
0