Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
330
Egy hosszú kirándulást terveztünk. Első nap megtettük az út 1/5 részét, másnap a 2/5 részét.
a; Az út mekkora részét tettük meg?
b; Hányad része van még hátra az útból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a; Az út mekkora részét tettük meg?
`1 / 5 + 2 / 5 = (1 + 2) / 5 = color(red)(3 / 5)`

b; Hányad része van még hátra az útból?
`1 - 3 / 5 = 5 / 5 - 3 / 5 = (5 - 3) / 5 = color(red)(2 / 5)`
0