Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Masodfoku megoldokepletes szovegesekben tud valaki segiteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Csatolom a képet! 36 os!
Jelenleg 2 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T = (d_1 * d_2) / 2`

`{(d_1 * d_2 // 2 = 2.535),
(d_1 = d_2 + 2.6):}`

`d_1 * d_2 // 2 = 2.535`
`(d_2 + 2.6) * d_2 // 2 = 2.535`
`(d_2 + 2.6) * d_2 = 2.535 * 2`
`d_2 * d_2 + d_2 * 2.6 = 5.07`
`d_2^2 + 2.6 * d_2 - 5.07 = 0`

`Delta = b^2 - 4 * a * c = 2.6^2 - 4 * 1 * -5.07 = 27.04`
`d_(2_(1,2)) = (-b +- sqrt(Delta)) / (2 * a) = (-2.6 +- sqrt(27.04)) / (2 * 1) = (-2.6 +- 5.2) / 2`
`d_(2_1) = (-2.6 + 5.2) / 2 = color(red)1.3`
`cancel(d_(2_2) = (-2.6 - 5.2) / 2 = -3.9)`

`d_1 = d_2 + 2.6 = 1.3 + 2.6 = color(red)3.9`

Ellenőrzés:
`d_1 * d_2 // 2 = 3.9 * 1.3 // 2 = 2.535`
0