Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - Vektorok skaláris szorzata

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Mikor lesz az IaI=12, IbI=8 hosszúságú vektorok skaláris szorzata a lehető legnagyobb? Miért? Mikor lesz a legkisebb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a·b=|a|·|b|·cosα

cosα-tól függ, hogy mikor a legnagyobb és a legkisebb. Ha cosα=-1 akkor a legkisebb a skaláris szorzat, hiszen a·b=12·8·(-1)=-96. Ez azt jelenti, hogy a két vektor által bezárt szög 180 fok. Azaz egy pontból indulnak ki, de ellentétes irányúak.

Ha cosα=1 akkor a legnagyobb a skaláris szorzat, hiszen a·b=12·8·(1)=96. Ez azt jelenti, hogy a két vektor által bezárt szög 0 fok. Azaz egy pontból indulnak ki, és azonos irányúak.
0