Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2 darab exponenciális egyenlet.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1177
1) 5x+5x+1+5x+2=31
5(az x-en)+5(az x+1-eb)+5(az x-en)=31

2) 9(az x-1-en)=81*gyök alatt 3

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
exponenciális
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
2,

9^(x-1) = 81 * √3
3 ^2(x-1) = 3⁴ * 31/2
3 ^2(x-1) = 34,5

2(x-1) = 4,5
x-1 = 2.25
x = 3.25
1

Az 1-est le tudod fotózni? Nem teljesen értem, mi a feladat.
0

0

Csatolom az első megoldási menetét.
1

Köszönöm szépen!
0