Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi 400 g tömegű úszó testre ható felhajtóerő?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
340
Mennyi 400 g tömegű úszó testre ható felhajtóerő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
test, felhajtóerő, úszó
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`m=0.4` `kg`

a lebegés feltétele:

`F_e=0`

`F_f-F_g=0`

`F_f=F_g`


`F_g=mg`

`F_g=0.4*10=4` `N`


`F_f=color(red)(4)` `color(red)(N)`
Módosítva: 2 éve
0