Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A 3,5,7,8 es N a számok növekvő sorrendbe vannak.

Főoldal » Középiskola » Matematika
755
Ha a számtani közepük megegyezik a mediannal,akkor mi lehet az N erteke ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A számtani közepük az átlaguk, vagyis (3+5+7+8+N)/5=(23+N)/5. A medián a középső tag, ami itt a 7-es, tehát az átlag 7-tel egyenlő:

(23+N)/5=7, ennek megoldása N=12, tehát az N értéke 12.
0