Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
341
A másodfokú függvényeknél, hogyan lehet meghatározni a maximum értéket, és a maximum helyet?

y= -(x-12)(x-16) Xmax= Ymax=

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy olyan lefelé hajló parabola, amelynek zérushelyei 12 és 16.
A maximum hely ezért a 12 és 16 átlaga: x_max=14
A maximum érték kiszámításához be kell helyettesíteni az x helyére 14-et: y_max=-(14-12)(14-16)=4
Módosítva: 2 éve
0