Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felhajtóerő

Főoldal » Általános iskola » Fizika
354
Egy 120 cm3 térfogatú ezüst tárgy vízbe merül. Mennyi a felhajtóerő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`rho=` `997` `(kg)/(m^3)`

`V=120` `cm^3` `=` `0.00012` `m^3`


`F_f=rho*V*g`

`F_f=997*0.00012*10≈color(red)(1.2)` `color(red)(N)`
0