Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
4375
Egy ABC háromszög A csúcsánál lévő külső szöge 104°-os, B csúcsnál lévő belső szöge 74°-os. Hány fokos a háromszög C csúcsnál lévő külső szöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög, matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha az A csúcsnál lévő külső szög 104°-os, akkor az A csúcsnál lévő belső szög 180°-104°=76°-os. Mivel a háromszög belső szögeinek összege 180, ezért a harmadik csúcsnál 30°-os szög van (76°+74°+30°=180°), így pedig a C-nél lévő külső szög 180°-30°=150°-os.
0