Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Fizika
383
A lift felfelé indul el a benne 80kg-os emberrel. Mekkora a lift gyorsulása, ha az ember súlya
840N lett?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!
Amennyiben eltekintünk a lift tömegéről(ennek gyakorlatban nem sok értelme van) , akkor
F=m*(g+a)
ahol F= az ember súlya a gyorsuló liftben, "a" pedig a lift gyorsulása
megjegyzés: azért ez a képlet kell mert a lift felfelé gyorsul ha lefelé gyorsulna értelemszerűen F=m*(g-a)
Tehát ha az első egyenletet átrendezed, akkor azt kapod, hogy:
a=(F-m*g)/m
tehát a=0.5 m/s^2
1