Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör f

Főoldal » Általános iskola » Matematika
339
A d) alpontba tud valaki segíteni?☺️

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
saját jelölések:
BC = a
AB = c
AC = b
szóval c=2a=6b és a+b+c=360
ha 2a=6b, akkor a=3b

behelyettesítve 3b+b+6b=360, ahol b=36
a fentiekből kiindulva a=3*36=108 és c=2*a=216
0