Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
355
Kérlek segítsetek a 2 csatolt fizika feladatban. Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!
Először is fel kell ismerni, hogy ez egy tökéletesen rugalmatlan ütközés(a testek ütközés után összetapadnak), majd érdemes készíteni egy rajzot. Itt fel kell venni egy pozitív irányt(érdemes azt amerre az a test mozog ami 3kg és sebessége 8 m/s).
Majd fel lehet írni a lendületmegmaradás törvényét:
szumma I(1)=m1*v1-m2*v2
szumma I(2)=(m1+m2)*v(közös)
mivel a törvény szerint szumma I(1)=szumma I(2), ezért:
m1*v1-m2*v2=(m1+m2)*v(közös)
ebből:
v(közös)=(m1*v1-m2*v2)/m1+m2=behelyettesítés után: 3,2 m/s
A 2. feladattal ezek alapján próbálkozz meg önállóan :)
0