Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék ennek a tesztnek a megoldásában.

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először is határozzuk meg BC pontokon áthaladó egyenes egyenletét.

Meredeksége: `m=(c_2-b_2)/(c_1-b_1)=(3-(-5))/(3-(-1))=2`

Az egyenes egyik alapképlete `y-y_0=m*(x-x_1)` melyből adódik, hogy:
`y-(-5)=2*(x-(-1))`

`y+5=2x+2`

`y=2x-3`



A vele párhuzamos egyenes meredékségének megkell egyeznie tehát `m=2` ebben az esetben is.

Csak behelyettesítjük A pont koordinátáit az alapegyenletbe és megkapjuk az egyenes egyenletét.

`y−2=2*(x−(−3))`

`y-2=2x+6`˙

`y=2x+8`

Tehát a BC pontokon áthaladó egyenessel párhuzamos A ponton áthaladó egyenes egyenlete: `color(red)(y=2x+8)`
0