Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Fizika
329
Mekkora a test tömege, ha az 600N nagyságú erő 8másodperc alatt 72km/h-ról 90km/h-ra növelte a
sebességét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F=600` `N`

`v_0=72` `(km)/h` `=` `20` `m/s`

`v=90` `(km)/h` `=` `25` `m/s`

`t=8` `s`


`a=(v-v_0)/t`

`a=(25-20)/8=0.625` `m/(s^2)`


`F=m*a`

`m=F/a`

`m=600/(0.625)=color(red)(960)` `color(red)(kg)`
1