Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a Matek házim-ban? SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`(27a^5b^2)/(12a^2b^3)=(27a^5b^2)/(12b^3)=(27a^3)/(12b)=color(red)((9a^3)/(4b))`


b.)
`(3x^4*(x-2))/(6x^3*(x-2))=(3x^4)/(6x^3)=color(red)(x/2)`


c.)
`(32a*(a-5))/(24a^2*(5-a))=(4*(a-5))/(3a*(-(a-5)))=(4*(-1))/(3a)=color(red)(-4/(3a))`


d.)
`(10a^4+30a^2)/(5a^3+15a)=(10a^2*(a^2+3))/(5a*(a^2+3))=color(red)(2a)`
0