Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi ennek a feladatnak a megoldása?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
314
28. Egy 44 éve apának van egy 14 éves lánya. Hány évvel ezelőtt volt az apa 7-szer idősebb a lányánál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a - x = (l - x) * 7`
`44 - x = (14 - x) * 7`
`44 - x = 14 * 7 - x * 7`
`x * 7 - x = 98 - 44`
`x * 6 = 54`
`x = 54 // 6 = color(red)9`

Ellenőrzés:
`{:(a - x = 44 - 9 = 35),
(l - x = 14 - 9 = 5):} } 5 * 7 = 35`
Módosítva: 2 éve
0