Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldása ennek a feladatnak?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
433
27. Az egyik zsebemben 4-szer annyi pénz van, mint a másikban. Ha átteszek 141 Ft-ot a másikba, akkor mind-
két zsebemben ugyanannyi pénz lesz. Mennyi volt eredetileg a zsebemben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(e = m * 4),
(e - 141 = m + 141):}`

`e - 141 = m + 141`
`m * 4 - 141 = m + 141`
`m * 4 - m = 141 + 141`
`m * 3 = 282`
`m = 282 // 3 = color(red)94`

`e = m * 4 = 94 * 4 = color(red)376`

Ellenőrzés:
`e - 141 = 376 - 141 = 235`
`m + 141 = 94 + 141 = 235`
0