Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
333
Egy tartályban 200 liter víz van.A tartály alján megnyitnak egy csapot,amelyen át másodpercenként 2,5 liter víz folyik.Mennyi víz lesz a tartájban a csap megnyitása után:1s, 10s, 37s, 80s, 120s alatt???
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Dehát csak annyit kell tegyél, hogy beszorzod a hozamot az idővel és kivonod a kezdőértékből:
`200 l - (2.5 l * x s)`

Illetve ha már kiürült a tartály, akkor utána már `0`

`{:(1s \ "után", 200 - (2.5 * 1) = 197.5),
(10s \ "után", 200 - (2.5 * 10) = 175.0),
(37s \ "után", 200 - (2.5 * 37) = 107.5),
(80s \ "után", 200 - (2.5 * 80) = 0),
(120s \ "után", 200 - (2.5 * 120) = cancel(-100) = 0):}`
0