Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Többszörösöket szeretném kérdezni köszönöm szépen

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
Határozott meg a megadott három-három szám legkisebb közös többszörösét!
a, )4; 5; 6 b, )3; 4; 15 c, )22; 3; 6 d, ) 24; 15; 8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, )
`4 = 2 * 2 = 2^2`
`5 = 5`
`6 = 2 * 3`
`lkkt = 2^2 * 3 * 5 = color(red)60`

b, )
`3 = 3`
`4 = 2 * 2 = 2^2`
`15 = 3 * 5`
`lkkt = 2^2 * 3 * 5 = color(red)60`

c, )
`22 = 2 * 11`
`3 = 3`
`6 = 2 * 3`
`lkkt = 2 * 3 * 11 = color(red)66`

d, )
`24 = 2 * 2 * 2 * 3 = 2^3 * 3`
`15 = 3 * 5`
`8 = 2 * 2 * 2 = 2^3`
`lkkt = 2^3 * 3 * 5 = color(red)120`
0