Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok valaki tudna ebben segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
329
Egy elektron de Broglie-hullámhossza 10−10 m. Mekkora az energiája
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`lambda=h/(m*v)`

`E=1/2*m*v^2`

`v=root()((2*E)/m)`

`lambda*m*root()((2*E)/m)=h`

`E=(h^2)/(2*lambda^2*m)`

Csak be kell írni az adatokat a képletbe. Az elektron tömegét, és a Planck-állandót a netről megtalálod! Ha bármi kérdésed van, nyugodtan szólj!:)

Módosítva: 2 éve
0