Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika. Sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Határozd meg a számtani sorozat első elemét, differenciáját, ha tudjuk, hogy
a1+a7 =16 ! a3+a9=24
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a1+a7=16=a3+a5
(a3+a9) - (a3+a5) =24-16=8=a9-a5=4*d /:4
d=2
a1+a7=a1+(a1+6*d)=2*a1+6*d=2*a1+6*2=16 /-12
2*a1=4 /:2
a1=2
0