Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika. Sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
338
Egy mertani sorozat első eleme 2, an=32 összege 22. Írjuk fel az első 4 elemet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Hogy az összege? Az első négy elem összege vagy mié?
0

a1=2. an=32. S4=22. n=4. a2=? a3=? a4=?
an=a1*q^n-1
32=2*q^4-1
32=2*q^3
q^3=32/2
q^3=16
q=2,5

an=a1 * q^n-1
a2=2*2,5^2-1
a2=2*2,5
a2=5

Ugyan így a többit is a képletbe csak be kell helyettesíteni
Ha valami nem megy nyugodtan szólj. Remélem tudtam segíteni :)
0