Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai szorgalmiba kellene egy kis segítség! S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Kémia
364
1.Létfontosságú gázelegy.
2. Oldat amely cukorból, vízből és ecetből készül.
3. Növények bomlásakor évmilliók alatt keletkező szilárd keverék.

Készítsünk 150g 18%-os sóoldatot! Számítsuk ki, hogy mennyi sót oldjunk fel! Hány tömegszázalékos lesz az oldat, ha 30g vizet elpárologtatunk belőle?

Ezekre keresném a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

A megoldások (szerintem):
1. Levegő.
2. Salátalé.
3. Szerves fosszília.

Az oldat készítésre pedig:
100 gramm oldatban 18 gramm só van, akkor 150 g oldatban arányosan van: (150/100)×18= 27 gramm só van oldva, tehát ennyi sóra lesz szükség!
A víz elpárologtatásával csak az oldat tömege csökken, a sómennyiség ugyanannyi marad: tehát
(150-30)=120 gramm oldatban lesz 27 gramm só, akkor 100 g-ban (oldat): (100/120)×27= 22,5 g lesz, ezért a víz elpárolgása után az oldat 22,5 tömeg%-os lesz! :)

Remélem érthető volt a levezetésem! (A fosszíliában nem vagyok teljesen biztos.)
0