Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(ny + t = 214),
(ny = t + 72):}`

`ny + t = 214`
`(t + 72) + t = 214`
`2 * t = 214 - 72`
`t = 142 // 2 = 71`

`ny = t + 72 = 71 + 72 = 143`

`214 / 143 = (100 %) / (x %)`
`x = (143 * 100) / 214 = color(red)66.8224 %`

Ellenőrzés:
`ny + t = 143 + 71 = 214`
0