Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(x + y + z = 1200),
(x = 2 * y),
(z = x + 20):}`

`z = x + 20`
`z = (2 * y) + 20`

`x + y + z = 1200`
`(2 * y) + y + ((2 * y) + 20) = 1200`
`5 * y + 20 = 1200`
`5 * y = 1200 - 20`
`y = 1180 // 5 = color(red)236`

`x = 2 * y = 2 * 236 = color(red)472`

`z = x + 20 = 472 + 20 = color(red)492`

Ellenőrzés:
`x + y + z = 472 + 236 + 492 = 1200`
0