Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
320
Sziasztok!Előre is köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(x // y = 8),
(x - y = 35):}`

`x // y = 8`
`x = 8 * y`

`x - y = 35`
`8 * y - y = 35`
`7 * y = 35`
`y = 35 // 7 = color(red)5`

`x = 8 * y = 8 * 5 = color(red)40`

Ellenőrzés:
`x // y = 40 // 5 = 8`
`x - y = 40 - 5 = 35`
0