Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek (Akinek van ideje kérem segítsen)

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
383
Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a.)
`(2^3*5)^3=(8*5)^3=color(red)(40^3)`


b.)
`((7^3)^5)/7^12=7^15/7^12=color(red)(7^3)`


c.)
`((2^4*5)^6*2^3)/((5^2*2^3)^3)*((2*5^3)^4)/((2^2*5)^12)=(2^24*5^6*2^3)/(5^6-2^9)*(2^4*5^12)/(2^24*5^12)=(1*5^6)/(5^6*2^6)*2^4=1/2^2=color(red)(1/4)`


d.)
`((3*7^3)^4)/3^6*(9^5*3^8)/49^6=(3*7^3)^4*(3^10*3^2)/7^12=81*7^12*3^12/7^12=3^4*3^12=color(red)(3^16)`


e.)
`(16/27)^3*((3^4*2)^5)/((3^3)^4*(2^5)^3)=(2^4/3^3)^3*(3^20*2^5)/(3^12*2^15)=2^9*(3^11*2^5)/(3^12*2^12)=2^5/(2*2^3)=2^2/3=color(red)(4/3)`


f.)
`(32^3*625^2)/128^4*64^5/25^6=(2^15*25^4)/2^28*2^30/25^5=1/2^13*2^30/25^2=color(red)(2^17/25^2)`


g.)
`(2*3^2+5)^2=(2*9+5)^2=color(red)(23^2)`


h.)
`((3*2^4+1)^4)/(7^3)^3=(3*16+1)^4/7^9=49^4/7^9=7^8/7^9=color(red)(1/7)`
1