Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
579
2. Egy dobozkészlet három, vékony fémlemezből készült forgáshenger alakú dobozból áll. A legnagyobb doboz alaplapjának sugara 13 cm, magassága 18 cm. (A lemez vastagságától eltekintünk.)

a) Számítsa ki, hány liter a legnagyobb fémdoboz térfogata! Válaszát egy tizedesjegyre kerekítve adja meg!
A doboz elkészítéséhez (az illesztések, a dobozfedő pereme, illetve az anyagveszteség miatt) 18%-kal több lemezre van szükség, mint amennyi egy ugyanekkora forgáshenger felszíne.

b) Hány négyzetméter lemez szükséges ahhoz, hogy a legnagyobb dobozból el lehessen készíteni 1000 darabot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V=(pi*r^2*m)/1.000=(pi*13^2*18)/1.000=color(red)("9,6" \ l)`

`A=(2*pi*r*(r+m)*1,18*1.000)/10.000=(2*pi*13*(13+18)*"1,18"*1.000)/10.000=color(red)("298,79" \ m^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd ezt valamint a linken lévő korábbi kérdésedre adott válaszom. Elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
A link: https://ehazi.hu/q/133771
Módosítva: 2 éve
1