Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud valaki segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
1. Dani betesz a bankba 600000 Ft-t. Mennyi pénzt vehet ki 3 év múlva, ha a bank évi 8%-os kamatos kamatot ígér, s a kamatot félévenként írja jóvá?
2. Egy háztartási gép árát 25%-kal felemelték, igy 22750 Ft lett. Mennyi volt az ára áremelés előtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`x=C_0*(1+r/m)^(m*n)=600.000*(1+("0,08")/2)^(2*3)=color(red)(759.191 \ Ft)`



2.)
`x=(22.750)/("1,25")=color(red)(18.200 \ Ft)`
0