Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Helló, valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
376
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

1. képről a megoldások:
A; pont:
n(SO₂)=m/M= 16/64= 0,25 mol (ennyi a kén-dioxid anyagmennyisége)
V(SO₂, 0 ⁰C)= 0,25 mol× 22,41 dm³/mol = 5,6025 dm³

B; pont:
n(CO₂)= m/M= 88/44= 2 mol (ennyi a szén-dioxid anyagmennyisége)
V(CO₂, 0 ⁰C)= 2 mol× 22,41 dm³/mol = 44,82 dm³ !

2. képről a megoldások:
C; pont:
1 mol gáz 0 ⁰C-on 22,41 dm³ térfogatot tölt be, akkor (1,12·10⁵) dm³ gáz : (112.000/22,41) mol= 4997,77 mol (ennyi a szén-monoxid gáz anyagmennyisége)
D; pont:
1 mol gáz 25 ⁰C-on viszont már 24,5 dm³ térfogatú, akkor 49 dm³ anyagmennyisége: (49/24,5) mol = 2,00 mol (ennyi lesz a fluorgáz anyagmennyisége) !

Remélem érthető a levezetés és tudtam segíteni! :)
Módosítva: 2 éve
0