Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jól oldottam meg a feladatot?

Főoldal » Középiskola » Kémia
715
Arra vagyok kíváncsi, hogy jól csináltam-e. Valószínűleg hülyeség az egész, ha nem jó, elmagyarázná valaki, hogy kell megoldani? Sajnos nagyon buta vagyok a kémiához.
Egyszerűen nem engedett képet beszúrni szóval muszáj így leírnom:

Mekkora az alábbi gázok térfogata normálállapotban?
a) 33 g szén-dioxid

Úgy csináltam, hogy először kiszámoltam a 33 g hány mol:

44 g = 1 mol
33 g = x mol

44/33 = 1/x
x= 1,33 mol

1,33 · 22,41 dm³= 29,8053 dm³
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az elv jó, de az anyagmennyiséget fordítva számoltad ki. Ha 1 mol 44 g, akkor 1,33 mol nem lehet ennél kisebb tömegű... Tehát a 44/33=1/x egyenleted helyes, csak rosszul oldottad meg. Innen x értéke nem 44/33, hanem 33/44=0,75 mol. A térfogat pedig 0,75*22,41=16,8075 dm3.
0