Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
a.)
`4^6:3^6=4^6/3^6=color(red)((4/3)^6)`


b.)
`(1/4)^7*(1/7)^7=(1/4*1/7)^7=color(red)((1/28)^7)`


c.)
`((2/3)^6)^3=(2/3)^(6*3)=color(red)((2/3)^18)`


d.)
`((-12/21)^6)^3=color(red)((-12/21)^18)`




2.)
`a=sqrtT=color(red)(sqrt18 \ cm)`

`a=sqrt(A/6)=sqrt(18/6)=color(red)(sqrt3 \ cm)`




3.)
`t=("2,1"*10^19 \ km)/(3*10^5 \ (km)/s)=color(red)(7*10^13 \ s)`



4.)
a.)
`80*0,85=color(red)(68 \ pont)`


b.)
Jeles: `5/25*100=color(red)(20%)`
Négyes: `7/25*100=color(red)(28%)`
Közepes: `8/25*100=color(red)(32%)`
Elégséges: `3/25*100=color(red)(12%)`
Elégtelen: `2/25*100=color(red)(8%)`


c.)
`"Átlag"=(5*5+7*4+8*3+3*2+2*1)/25="3,4"`

`12/25*100=color(red)(48%)`




5.)
a.)
`6^3*6^4*6^5=6^(3+4+5)=color(red)(6^12)`


b.)
`"7,5"^4:"7,5"^2=("7,5"^2)/("7,5"^2)=7,5^2=color(red)((15/2)^2)`


c.)
`(3^5)^2=3^(5*2)=color(red)(3^10)`


d.)
`(-9)^4*(-9)^11=(-9)^(4+11)=color(red)((-9)^15)`



6.)
Étkezés: `276/23*10=color(red)(120 \ eFt)`

Lakhatás: `276/23*4=color(red)(48 \ eFt)`

Számlák: `276/23*3=color(red)(36 \ eFt)`

Egyéb: `276/23*6=color(red)(72 \ eFt)`


A feladatokat fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1